29 Temmuz 2013 Pazartesi

BAHARATLI KEK TARİFİ..

Merhaba,

Sizlere çok severek yaptığım ve çok beğenilen kekimin tarifini vermek istiyorum.

Bu tarif asla şaşmaz ve her zaman kocaman kabarır ve herkes tarafından çok sevilir..

Şimdiden afiyet olsun..


Baharatlı kek..
4 yumurta (oda sıcaklığında)
1,5 bardak toz şeker
3 bardak un
1 bardak süt
1 bardak sıvı yağ
1 kabartma tozu
1 vanilya
1 limon kabuğu+ limonun suyu
3 yemek kaşığı dolusu kakao
1 silme çay kaşığı tarçın
1 silme çay kaşığı zencefil
1 silme çay kaşığı tarhun
1 silme çay kaşığı yeni bahar
1 silme çay kaşığı safran
1 (çimdik) fiske tuz

not: eğer yukarıdaki baharat çeşitlerinden yoksa sadece tarçın miktarını damak tadınıza göre artırıp da bu keki yapabilirsiniz. Yine çok lezzetli ve kıvamı mükemmel oluyor..

Önce yumurta ve şekeri daha sonra da süt ve yağı karıştırıyoruz. Daha sonra kuru malzemelerin kakao hariç! tamamını ayrı bir kapta karıştırıp eleyerek sıvı malzemenin üstüne ekliyoruz ve çırpıyoruz. 1 bardak kadar ayırıp kakao ile iyice karıştırıyoruz. Önceden yağlanmış biraz derince yaklaşık 24-26 cm çapındaki kek kalıbımıza döküyoruz. En üste kakaolu harcı döküp çatal ile aşağıdan yukarı doğru hafif hareketlerle karıştırıyoruz.  Ve önceden ısıtılmış fırında 180 derecede yaklaşık 40-45 dk kadar pişiriyoruz. İlk 20 dakika kesinlikle fırın açılmıyor. Sonra içine bir bıçak batırıp pişip pişmediğini kontrol ediyoruz. Ve zaten mis kokular yayılıp bıçak temiz çıkınca fırını kapatabiliriz demektir. Üstünü bir bezle örtüp ılınmasını bekliyoruz. Ilınınca ters çevirip servis tabağına alabiliriz...
Afiyet olsun..




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder